Hotellrum med glass blev stor succé

Hotellrummets inredning gick helt i rosa. Bild: Janita Autio

Världens enda hotellrum med fri tillgång till glass blev en tio månader lång framgångssaga.

Glassviten på designhotellet Hotell Klaus K i Helsingfors var bokad alla nätter utom ett par som var reserverade för service då frysboxen måste frostas ur och mattan tvättas. Över 400 hotellgäster har bott i Sweet Suite, gungat i gungan som hänger i taket, blickat ut över Bulevarden och ätit litervis med glass. Nu har sviten stängts och frysboxen är tom.

– Jag var skeptisk till en början, trodde inte att en glassvit skulle locka kunder. Men jag hade fel, alla nätter blev fullbokade på 16 timmar, säger marknadsföringschef Tero Thynell på Klaus K.

I sviten fanns en frysbox med tolv liter glass i lika många smaker, tillverkade i Valios glassfabrik i Uleåborg. Mängden motsvarar finländarens genomsnittliga årskonsumtion av glass och de flesta hotellgäster lämnade en tom frysbox efter sitt besök.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning