Under det gångna året har naturnärhet och hemtrevlighet kunnat märkas i interiörfärgerna. Jordnära nyanser är omtyckta och tillför den länge rådande ljusa inredningsstilen en atmosfär av behaglig energi. Färger med inspiration i naturen och den värme som trä utstrålar skapar i kombination med mjuka naturmaterial en hemtrevlig interiör såväl i traditionella som i modernare hem. Flera färgskikt samt en modig färgpalett är hemmets blickfång. Genom färgtoner som passar bra ihop blir rummet en enhetlig helhet som leder en vidare till följande rum.

Förutom färgtonerna så har också valet av produkt stor betydelse

Vid byggande och renovering av hem betonar man förutom inredningen, interiören och färgtonerna också produkternas ursprung och att de är inhemska, hållbara och ekologiska. "Utöver ovan nämnda egenskaper är det i synnerhet vid inomhusmålande bra och önskvärt att målarfärgerna är bekväma att använda, att de är luktfria, att de är lätta att stryka på och att de torkar snabbt", berättar Susan Äijälä, verkställande direktör för Uula Color.

"Det lönar sig att fästa uppmärksamhet vid att inomhusmålarfärgerna andas och inte avger ohälsosamma ämnen samt vilka råvaror de tillverkas av och vilken sammansättning de har. Det är ytterst viktigt att man väljer rätt målarfärg med tanke på den yta man vill måla, så att man uppnår bästa möjliga beständighet med avseende på slitage och tvätt. Till exempel målarfärger för väggar håller inte på ytor som ska klara slitage eller tvätt, såsom möbler eller golv", förklarar Susan Äijälä.

Hjälp vid val av färgnyanser

Ofta blir valet av rätta färgnyanser ett problem. Vilken färgnyans borde jag välja och vilka nyanser passar ihop?

"Det är skäl att testa färgnyansen i det rum man tänkt måla, för intrycket av nyansen påverkas bland annat av rummets belysning, hur grova eller släta ytorna som ska målas är samt vilka andra färgtoner som finns i rummet", poängterar Susan. För färgplaneringen och färgvalet erbjuder Uula praktiska lösningar. Uula har färdigt planerade kombinationer av färgnyanserna på sina färgkartor, och med deras hjälp är det lätt att hitta sina egna favoritnyanser. Genom att använda färgproverna kan man planera interiören och inredningen så att man beaktar helhetsperspektivet, även om man tänkt måla bara en vägg, en möbel eller golvet.

Förutom färgproverna kan man utnyttja UULARI-färgvalsappen för att testa nyanserna på Uulas färgkartor. Nyanserna kan testas på fotografier man tagit på sitt eget hem. Appen är kostnadsfri och kan laddas ner från en appbutik.

I syfte att underlätta valet och jämförelsen av färgnyanser har produktsortimentet för iNTO möbelfärger utökats med en ny 0,225 l burkstorlek. Den lilla burkstorleken svarar på kundernas önskemål och behov, eftersom den gör det möjligt att testa färgnyanser, bekanta sig med produkten och genomföra även mindre målarprojekt. Burkstorleken bidrar också till att minska svinnet i samband med målande och till att det inte genereras onödigt avfall.

De mjuka färgtonerna har fötts ur naturen

Uulas färgtoner har alltid skapats med naturen och dess föränderliga färgskala som inspirationskälla. Färgkartornas mjuka brutna färgtoner har tagits ur naturen och deras namn hänvisar bland annat till bär, växter och frukter, naturligtvis. Därför passar de i varje hem. Uula Colors plastfria och vattenlösliga inomhusmålarfärger iNTO och iLONA släpper inte ifrån sig några som helst skadliga ämnen i omgivningen och de är ett tryggt val när man målar hemmet, också för familjens små hjälpredor.

Det viktigaste vid planeringen av det egna hemmets inredning, interiör och färgvärld är dock att lyssna på sitt eget hjärta. I ett trivsamt hem syns invånarnas egen personlighet och egna preferenser. Därför finns det inget absolut rätt sätt att inreda. Även färgpreferenserna är en personlig fråga och färger upplevs olika av olika människor. Och om det skulle råka sig så illa att man trots allt inte gillar den nyans man valt, så går det enkelt att ändra på saken genom att måla om rummet. Frågan om vilken ens älsklingsfärg är är alltså inte gripen ur tomma luften. Kan du säga vilken din älsklingsfärg är?

Ljuvliga idéer för hemmets inredning, interiör och färgskala kan du få ur naturen. Uula Colors naturliga färgtoner passar både i traditionella och moderna hem. Bild:

Uula Colors verkställande direktör Susan Äijälä berättar att hennes inredningssmak lutar åt svart, grått och vitt. I hennes hem finns sålunda färgnyanserna Höyhen, Kookos och Salmiakki ur Uulas sortiment. ”Om man vill, kan man släppa in en färgskvätt i sitt hem med hjälp av textiler eller varför inte höstblad”, tipsar Susan. Bild:

Bild:

Uula Color OY

Nätbutik: www.uula.fi

Återförsäljare: www.uula.fi

Kundservice:

uula@uula.fi

+358 10 820 0020