Hoppet lever – Jokerit vann historisk maratonmatch

Jokerit och CSKA satte KHL-rekord i sin maratonmatch. Bild: Handout / Pekka Rautiainen

Jokerit stal segern i en episk thriller i Moskva och tvingade fram en sjätte match mot CSKA.

CSKA Moskva-Jokerit 1–2 (1–1, 0–0, 0–0, 0–0, 0–0, 0–0, 0–0, 0–1)

CSKA leder med 3–2 i matcher.

Jokerit och CSKA Moskva bjöd på hockey för hela slanten i match fem i sin slutspelsserie i KHL. Jokerits Mika Niemi gjorde det avgörande målet i KHL-historiens längsta match i femte förlängningsperioden då spelklockan visade 142.09. Det tidigare rekordet var 126.14 i en match mellan Donbass Donetsk och Lev Prag våren 2014.

Matchserien fortsätter i Helsingfors på lördag klockan 16 och Jokerits hopp om avancemang till konferensfinalen lever ännu.

– Vi känner starkt att vi vänder den här serien. Killarna tror verkligen på det. Det är en helt ny serie nu. Vi har varit bra hemma och det här gav en extra kick. Vi grejar det på lördag och så kommer vi tillbaka hit för en sjunde match, säger backen Sami Lepistö i ett pressmeddelande.

Lepistö fick över 52 minuter speltid i maratonmatchen.

82 räddningar

Jokerit fick en fin start i Ispalatset i Moskva då Brian O'Neill satte 1–0 efter knappa fyra minuters spel. Det var det första målet som CSKA och dess målvakt Ilja Sorokin släppt in på hemmaisen i vårens slutspel. Sorokin höll alltså nollan hemma i nästan 244 minuter.

Kirill Kaprizon kvitterade ännu i första perioden. I andra perioden nätade Eeli Tolvanen men domarna ogiltigförklarade målet på grund av offside efter en videogranskning. Den tredje perioden och de fem fyra första förlängningsperioderna var mållösa men i femte kom avgörandet då Mika Niemi överlistade Sorokin.

Men Jokerits största hjälte var inte Niemi. Karri Rämö i målet stoppade otroliga 82 skott.

Matchen var också den klart längsta i Jokerits historia. Det tidigare rekordet, 92 minuter och 27 sekunder, var en slutspelsmatch mot Lukko våren 1999. Då vann Jokerit tack vare ett mål av Dimitrij Kvartalnov.

I det andra semifinalparet i väst gick SKA S:t Petersburg till konferensfinalerna då de slog Lokomotiv Jaroslavl med 3–1.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03