Hoppa inte på 5G-tåget

Det finns hittills cirka 20 000 publicerade rapporter (PubMed) om effekterna av trådlös teknik. Cirka 65 procent av rapporterna visar allvarliga skador på allt levande.

I telekomindustrins storslagna drömmar avtecknar sig en värld där alla är uppkopplade dygnet runt. Nya användningsområden för uppkopplade hushållsapparater och andra maskiner innebär nya lukrativa marknader att erövra. Industrin kommer att göra allt för att få dig att känna ett behov av att kommunicera med din tvättmaskin, åka omkring i en självkörande bil, eller småprata med ditt kylskåp och att ha ett smart hem. Låter det lockande? Då är 5G en teknik för dig!

Framsidan har tyvärr också en baksida. Det finns hittills cirka 20 000 publicerade rapporter (PubMed) om effekterna av trådlös teknik. Cirka 65 procent av rapporterna visar allvarliga skador på allt levande. Enligt forskarteamet Salfordgruppen i Lund är den trådlösa tekniken världens största experiment på människor någonsin, och kanske är en miljon svenskar nu skadade av den. De flesta förstår inte varför de mår dåligt (http://www.bioinitiative.org/report/index.htm) innehåller mer än 1 500 rapporter som alla visar på skador av den trådlösa tekniken.

Enligt en rapport som utarbetats av Bioinitiative Group i Australien är listan över skador skrämmande. Dålig spermiekvalitet, autism, Alzheimer, hjärncancer och barnleukemi.

Docent Dariusz Leszczynski, tidigare ledande forskare vid den finska strålskyddsmyndigheten Stuk, kom fram till slutsatserna att våra celler skadas av mobilstrålningen även då den är långt under de givna säkerhetsgränserna. De är ju även högre än i många andra länder. Detta ville inte ledningen för Stuk gå med på, vilket ledde till att han blev "obehövlig" där och numera åker jorden runt och föreläser om vilka biologiska skador EMF-strålningen kan medföra.

För vår hälsas bästa: hoppa inte på 5G-tåget!

Lisa Gustavsson, Mariehamn

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Efterfrågan ökar men under svåra tider är det upp till bevis för private banking-tjänster

Mer läsning