Honka möter Zürich i Champions League

Arkivbild. Honkas Anna Auvinen (mitten) gjorde 5-0-målet i den avgörande kvalgruppsmatchen mot bulgariska NSA Sofia.Bild: LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Ett finländskt lag kämpar vidare i Champions League. Honkas damer har möjlighet att skriva historia – men först väntar tufft motstånd i form av Zürich.

I torsdags blev det klart att HJK:s herrar är utslagna ur eurospelen och därmed är det Esbolaget Honkas damer som är det ensamma finländska flaggskeppet ute i de internationella matcherna.

I dag lottades den första slutspelsomgångens matchpar för damernas Champions League. Honkas lott föll på schweiziska FC Zürich.

Inför lottningen delades klubbarna in i två kategorier: seedade och oseedade. Inga lag från samma land kunde möta varandra och ryska och ukrainska klubbar kunde inte heller lottas till samma matchpar. De seedade lagen möter oseedade och Zürich var rankat tolfte av de sexton lagen med högre koefficienter. Honka var rankat lägst av de oseedade lagen.

Motståndet är alltså tufft, men samtidigt undvek Honka de absoluta toppklubbarna i Europa såsom Lyon, Wolfsburg och PSG. Inget finländskt damlag har under det nuvarande Champions League-systemet gått vidare ur sextondelsfinalerna till de 16 bästa lagen i Europa.

Zürich har vunnit det schweiziska mästerskapet 21 gånger och laget består främst av schweiziska spelare. Ännu i två säsonger sedan spelade finländska anfallaren Sanni Franssi för klubben, men hon flyttade till italienska Juventus förra sommaren.

Franssis Juventus möter i sin tur danska Brøndby. I Turinklubben spelar dessutom också Tuija Hyyrynen. Chelseas Adelina Engman drabbar samman med SFK 2000 Sarajevo och Emmaliina Tulkki med Linköpings FC möter WFC Kharkiv från Ukraina.

Den första slutspelsomgången spelas 12 till 13 och den andra 26 till 27 september. Finalen spelas den 18:e maj 2019 i Budapest. Regerande mästare är franska Lyon.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00