Honka bättre i kvalet – IFK:s katastrofsäsong fullbordad

Honkaspelarna hade all orsak att jubla på Telia 5G-Arena i Helsingfors.Bild: Lehtikuva / Markku Ulander

HIFK:s sejour i ligan är över efter att laget förlorade ligakvalet mot Honka.

Honka får spela ligafotboll nästa säsong. Esbolaget slog IFK i ligakvalet vilket betyder att de stjärnprydda åker ur ligan efter tre säsonger i finrummet.

Efter 0–0 i Hagalund i den första kvalmatchen var utgångsläget inför lördagens returmatch enkel – segraren spelar i ligan medan förloraren spelar i division 1. Honka hade en liten fördel i och med att bortamålsregeln var i kraft i kvalet.

Då Ilari Äijälä fullkomligt välförtjänt sköt 0–1 för Honka efter en knapp halvtimme började läget se väldigt dystert ut för IFK. I synnerhet som kamraterna var det klart sämre laget i första halvlek. Rätt beskrivande är att laget inte hade ett enda avslut på mål före paus.

Inte heller i andra halvlek fick hemmalaget i gång sitt spel ordentligt. Laget lyckades knappt skapa något farligt framåt och den desperation som borde ha synats i spelet lyste med sin frånvaro också efter paus.

Hemmalaget skapade dramatik på slutet då Pekka Sihvola satte 1–1 på tilläggstid. Men närmare än så kom IFK inte.

Honka spelade en fantastisk match på lördagen och gör comeback i ligan efter en paus på tre år.

Fakta

Ligakval

HIFK–Honka 1–1 (0–1)

Mål: 28 min Ilari Äijälä 0–1, 90+4 min Pekka Sihvola 1–1.

Sammanlagt 1–1. Honka till ligan tack vare bortamålsregeln.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00