Hongkong tystnade i väntan på tyfon

En fotgängare korsar gatan medan tyfonen Haima närmar sig Hongkong. Bild: Anthony Wallace

Tyfonen Haima drog förbi Hongkong på fredagseftermiddagen lokal tid. Stormen orsakade inga allvarliga skador men fick stora vågor att slå upp över strandvägarna. Åtta personer skadades på grund av stormen.

Skolor och kontor hölls stängda på grund av tyfonen och över 700 flyg ställdes in eller försenades. Invånarna uppmanades att inte röra sig i strandområdena. De vanligtvis så livliga gatorna var nästan helt tomma på folk.

Tyfonen härjade i Filippinerna sent i onsdags. Där krävde den åtminstone åtta människors liv, och tiotusentals hem förstördes.

Sedan dess har stormen avtagit en aning i styrka. 

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54