Homofobi ska inte stoppa matcher i Frankrike

Det pågår en debatt i Frankrike om vad som krävs för att en match ska stoppas. Här syns Paris SG-stjärnan Neymar i en match mot Nice förra säsongen. Arkivbild. Bild: Christophe Ena/AP

Det franska fotbollsförbundets ordförande säger att matcher inte ska stoppas om supportrarna uttrycker sig homofobiskt.

Fotbollsmatcher ska stoppas när publiken ropar rasistiska tillmälen, vid läktarbråk eller andra farliga situationer på läktarna. Däremot inte om supportrarna uttrycker sig homofobiskt.

Det anser ordföranden i Frankrikes fotbollsförbund, Noël Le Graët, som har informerat domarna om vad det är som gäller framöver.

– Rasism och homofobi är inte samma sak, säger Le Graët, som därmed går emot Frankrikes idrottsminister Roxana Maracineanu och många med henne.

Han har tidigare sagt att alltför många matcher stoppats tillfälligt efter att homofobiska banderoller synts på läktarna.

Le Graët vill dock inte ha kvar de homofobiska banderollerna utan anser att det är klubbarnas ansvar att se till att sådana inte kommer in på arenorna.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning