Holund ser slutet på karriären – om tre år

Hans Christer Holund har bestämt när han ska lägga av. Bild: Matthias Schrader/TT-AP

Den regerande världsmästaren på femmilen, norrmannen Hans Christer Holund, har bestämt sig.

Några dagar efter sin 33-årsdag avslutar han sin skidkarriär och nu har han bara två mästerskap kvar innan elitidrottslivet är över: VM i Oberstdorf 2021 och OS i Peking 2022.

– Efter OS är det slut. Jag tror att det kan vara smart att sätta en deadline. Det kan också vara lite motiverande, för det jobbet man måste lägga ned för att prestera kräver ganska mycket, säger den nu 30-årige Holund till den norska tidningen VG.

Hans Christer Holund har varit med i det norska landslaget sedan 2015. Han tog sin första individuella pallplats i världscupen i februari 2016. Den 3 mars i år vann han femmilen på VM i Seefeld.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning