Holloway snabbast över häckarna i VM

Grant Holloway, världsmästare på 110 meter häck. Bild: Martti Kainulainen/Lehrtikuva

21-åriga amerikanen Grant Holloway tog VM-guld på 110 meter häck. Han jagades och pressades länge av regerande världsmästaren och olympiske mästaren, jamaicanen Omar McLeod. Men McLeod slog i ett par häckar, tappade balansen och slutade sist i finalen.

Holloway vann knappt men säkert på tiden 13,10 – fem hundradelar före ryssen Sergej Sjubenkov (som tävlar under neutral flagg) och åtta före fransmannen Pascal Martinot-Lagarde.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning