Högt spel av Martinez

Roberto Martinez är en man som håller fast vid sina principer. En sak han ogillar är folk som inte håller tiden. Det fick Radja Nainggolan erfara.

Mittfältsstjärnan var sen från ett möte i samband med en landslagssamling förra året och efter det har Martinez hållit mittfältaren utanför truppen.

Något som delar åsikterna i Belgien inför VM. Nainggolan, en hårdjobbande tvåvägsmittfältare med ett fint skott, duger alltså inte för Martinez som i samma veva då han lämnade 30-åringen utanför VM-truppen gjorde sig själv till en enkel måltavla att träffa om det inte går vägen i Ryssland. Då kommer belackarna garanterat att i ännu högre grad ifrågasätta Martinez beslut. I värsta fall kan det kosta spanjoren jobbet.

Det ligger garanterat mera än en försening bakom grollet mellan Nainggolan och Martinez. Att Nainggolan öppet kritiserat Martinez beslut har knappast höjt hans aktier hos Martinez. Att han röker som en borstbindare och inte sticker under stol med att han gillar att festa och dricka är knappast heller något Martinez, som är en vän kontroll och sunda levnadsvanor, jublar över.

Under EM 2016 hade Nainggolan en balkong i anslutning till sitt hotellrum. Hade han inte haft det hade han enligt många slagit sönder rummet då abstinensbesvären gjort sig påminda.

Nainggolan, som precis skrivit på för Inter och därmed lämnar Roma, har under flera år varit en av serie A:s bästa mittfältare. Den totaltatuerade kämpen har blivit en stor publikfavorit på Stadio Olimpico tack vare sin spelstil och offervilja.

I Nainggolans frånvaro lär Alex Witsel ta plats på det centrala mittfältet. Witsel spelar numera i Kina och kan rent kvalitativt inte ens nämnas i samma mening som Nainggolan.

Martinez bär det yttersta ansvaret och har all rätt i världen att peta vilken spelare som helst. Nainggolan är inte den lättaste personen att ha att göra med här i världen och Martinez ville inte ta risken att ta med en spelare han inte kan kontrollera och som i värsta fall inverkar negativt på lagmoralen.

30-åringen petades också från VM-truppen 2014, då av Marc Wilmots som inte heller var någon vän av mittfältarens levnadsvanor.

Nainggolan har gjort sig känd som en kompromisslös spelare. Och samma attityd gäller utanför planen. Men ibland kunde det kanske ha varit klokt att ta lärdom av sina misstag.

Det är gasen i botten som gäller hela tiden för belgaren. Ibland är farten så hög att han inte hinner med. Någon borde lära honom att bromsa ibland.

Jonas von Wendt Reporter

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22