Högholmens djur kalasar på isdelikatesser

På grund av värmeböljan matas djuren på Högholmen i Helsingfors med frusen mat. Aporna stirrade först misstänksamt på glassen av jordgubbar, banan och nötter, men slukade ivrigt all mat efter en stund. Björnarna och tvättbjörnarna glufsade genast i sig sina frysta läckerbitar.

Den senaste veckans spräckta värmerekord innebär att även djuren behöver få svalka sig. Därför har de boende på Högholmens djurpark den här veckan matats med fryst mat, vilket har tagits emot med god aptit. Den avkylande maten består av bär, frukter, nötter, kött och fisk – beroende på art.

Berberaporna var till en början skeptiska till fryst jordgubbe, banan och nötter, men efter en stund slukade även aporna ivrigt den kalla maten. Bild: Samu Gråsten/Högholmen

– Vi har sett till att djuren har möjlighet att svalka sig under de varma dagarna. I burarna finns skuggiga platser och naturlig jordmån som djuret kan gräva sig ner i och få en svalkande grop. Färskt drickvatten finns alltid till hands, bassängerna är i användning och vid behov installeras vattenspridare i burarna, berättar Nina Trontti, chef på Högholmens djurskydd, i ett pressmeddelande.

Björnparet slukade de frysta köttklimparna på en gång, medan berberaporna var minde framfusiga. Till slut åt även aporna ivrigt av den kalla maten som bestod av frusna jordgubbar, banan och nötter.

Tvättbjörnarna tog sig genast an de isiga läckerbitarna, rev hastigt bort kartongen och tvättade bokstavligen maten i vatten.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00