Högholmen har öppnat igen

Bild: Markku Ulander/Lehtikuva

Högholmens djurpark i Helsingfors tar emot besökare igen efter den långa stängningen i vinter. Alla besökare måste reservera tid i förväg. Även de som har årskort måste anmäla sin ankomst, så att det inte blir trängsel i djurparken.

När Högholmen öppnade sina portar igen på måndagsmorgonen den 3 maj var det med fokus på säkerhet och distans.

Genom att hålla koll på antalet besökare och styra dem till lugnare tidpunkter via förhandsbokningen kan djurparkens personal förhindra att det uppstår trängsel i parken. Det är bara områdena utomhus som är öppna för publik, medan djurhusen ännu hålls stängda.

Man kan boka besökstider via nätet för små grupper på upp till sex personer, maximalt sju dagar före det planerade besöket. Man bokar en ankomsttid för sin grupp, men längden på själva besöket begränsas inte. För att minimera kön vid porten rekommenderas det att man också köper sina biljetter i förväg.

Det går att anlända till Högholmen både med sjöbuss från Salutorget och med buss eller bil via Blåbärslandet. Också båtbiljetten går att reservera i förväg. Mer info hittar du här.

Många djur piggnade till och följde med besökarströmmarna då Högholmens djurpark öppnade på måndagen. Bild: Markku Ulander/Lehtikuva

Bild: Markku Ulander

Bild: Markku Ulander

Bild: Markku Ulander

Bild: Markku Ulander

Bild: Markku Ulander

Bild: Markku Ulander

Bild: Markku Ulander

Bild: Markku Ulander

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Akademen - en modern klassiker

Mer läsning