Högerextrem mobb anföll invandrare i Tyskland

Tysk polis. Bilden är från ett tidigare tillfälle. Bild: TT/AP/Hendrik Schmidt

Hundratals högerextremister drog i söndags eftermiddag fram genom tyska Chemnitz och attackerade migranter, rapporterar Der Spiegel.

Upprinnelsen till händelsen var ett slagsmål mellan personer av olika nationaliteter under en stadsfest tidigare på dagen, då en 35-åring knivdödades och ytterligare två skadades. Efter det dödliga dådet samlades flera hundra människor spontant för att demonstrera mot invandrares brottslighet. Folkmassan skanderade högerextrema paroller och gick därefter till fysiskt angrepp mot personer som uppfattades som icke-tyskar.

Främlingsfientligheten är utbredd i Sachsen, där Chemnitz ligger. Den islamfientliga rörelsen Pegida har sitt ursprung i närbelägna Dresden, och högerpopulistiska Alternativ för Tyskland (AFD) blev största parti i delstaten i förbundsdagsvalet i höstas.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46