Hockey-VM blir av trots allt – men skjuts fram

Damernas ishockey-VM blir av – men skjuts fram till augusti. Bild: Lehtikuva/Vesa Moilanen

Damernas ishockey-VM i Kanada ställdes in förra veckan.Men nu meddelar internationella ishockeyförbundet (IIHF) att mästerskapet blir av trots allt – i stället för i maj som planerat kommer VM att avgöras den 20–31 augusti.

Ishockey-VM ställdes in sedan värdstaden Halifax sagt nej på grund av spridningen av covid-19. Men nu har IIHF hittat nya datum för mästerskapet.

Kanada kommer fortfarande vara värdland, men man har ännu inte beslutat om exakt spelplats. IIHF:s ordförande René Fasel säger att det inte var en lätt process att hitta nya datum med tanke på att de inhemska ligorna börjar vid olika tidpunkter.

"I vårt möte med lagen lyckades vi inte nå full konsensus angående datumen, några lag föredrog att spela i början på september och vissa i slutet av augusti.", säger han i ett uttalande på förbundets webbplats.

Men han är glad över att man kommit till ett beslut.

"Vi passerade en viktig första milstolpe genom att hitta de optimala datumen för att hålla det här evenemanget och nu går vi vidare med nästa steg och att hitta en passande spelplats"

B-VM, där Damkronorna skulle ha spelat, är inställt sedan tidigare.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Att öka sin förmögenhet är en allemansrätt men få har en konkret plan

Mer läsning