Hockey-Janne fångade norrmannen Rolf på kroken: "Han har finsk sisu jag behöver"

Janne Puhakka i farten i en match mot Tappara i september 2015. Bild: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva

Janne Puhakka. som tidigare spelat ligahockey i Blues, berättade för Helsingin Sanomat om sin sexuella läggning. 24-åriga Puhakka lever i samboförhållande med 61-åriga norrmannen, vd:n för fiskebolaget AquaGen, Rolf Nordmo.

Rolf Nordmo har tidigare varit gift och han har tre barn från ett tidigare äktenskap. Rolf kom ut ur skåpet på äldre dagar och äktenskapet tog slut 2002. Janne Puhakka publicerade förra sommaren på sitt Instagramkonto en bild där han poserar med Rolf Nordmo.

Nordmo beskriver i tidningen Namdalsavisa Puhakka som en lugn och rolig person. Han säger att han tillsammans med Puhakka upplever ett inre lugn som han inte upplevt tidigare.

– Jag säger ofta att han har en gammal själ i en ung kropp. Jag är motsatsen. Jag tror att Janne erbjuder mig lite finländsk sisu som jag behöver, säger Nordmo.

Puhakka och Nordmo möttes för fem år sedan i Finland. Nordmo besökte Finland på en affärsresa och Puhakka, som då spelade juniorhockey i Quebec, var på semester i Finland. Nordmo var samma år på en resa i Nordamerika och sista etappen var i Quebec. Nordmo beslöt för att skjuta upp sin hemfärd och åkte till Chicoutimi för att träffa Puhakka. Resten är historia.

Paret bor nu i Helsingfors. De träffades för fem år sedan och har levt i ett långdistansförhållande i fem år innan de flyttade in i en gemsam bostad i Helsingfors.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning