Hockey-Janne fångade norrmannen Rolf på kroken: "Han har finsk sisu jag behöver"

Janne Puhakka i farten i en match mot Tappara i september 2015. Bild: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva

Janne Puhakka. som tidigare spelat ligahockey i Blues, berättade för Helsingin Sanomat om sin sexuella läggning. 24-åriga Puhakka lever i samboförhållande med 61-åriga norrmannen, vd:n för fiskebolaget AquaGen, Rolf Nordmo.

Rolf Nordmo har tidigare varit gift och han har tre barn från ett tidigare äktenskap. Rolf kom ut ur skåpet på äldre dagar och äktenskapet tog slut 2002. Janne Puhakka publicerade förra sommaren på sitt Instagramkonto en bild där han poserar med Rolf Nordmo.

Nordmo beskriver i tidningen Namdalsavisa Puhakka som en lugn och rolig person. Han säger att han tillsammans med Puhakka upplever ett inre lugn som han inte upplevt tidigare.

– Jag säger ofta att han har en gammal själ i en ung kropp. Jag är motsatsen. Jag tror att Janne erbjuder mig lite finländsk sisu som jag behöver, säger Nordmo.

Puhakka och Nordmo möttes för fem år sedan i Finland. Nordmo besökte Finland på en affärsresa och Puhakka, som då spelade juniorhockey i Quebec, var på semester i Finland. Nordmo var samma år på en resa i Nordamerika och sista etappen var i Quebec. Nordmo beslöt för att skjuta upp sin hemfärd och åkte till Chicoutimi för att träffa Puhakka. Resten är historia.

Paret bor nu i Helsingfors. De träffades för fem år sedan och har levt i ett långdistansförhållande i fem år innan de flyttade in i en gemsam bostad i Helsingfors.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 4.11.2019 - 00.00

Mer läsning