HJK värvar landslagsmittfältare

Tia Hälinen är också bekant från damlandslaget. Bild: Vesa Moilanen/Lehtikuva

Efter tre år utomlands återvänder Tia Hälinen till HJK.

Med två omgångar kvar av grundserien förstärker serietoppen HJK sin trupp. Klubben meddelade i dag om värvningen av mittfältaren Tia Hälinen.

Den 25-åriga Hälinen anländer till HJK närmast från svenska Eskilstuna och har även spelat utomlands för tjeckiska Sparta Prag och spanska Santa Teresa. Kontraktet med HJK täcker den pågående säsongen och nästa säsong.

– Jag ansluter mig till truppen med bra känsla. Klubi är som ett andra hem för mig och jag kunde inte tänka mig spela någon annanstans i Finland. Jag vill föra med mig erfarenhet och kunskap från mina spel utomlands, kommenterar Hälinen i lagets pressmeddelande.

Hälinen spelade för Klubi senast åren 2017 och 2018. Hon har gjort 11 landskamper för Finland.

– Det är en glädje att få "Häli" tillbaka till HJK. Hon har tidigare bevisat sitt kunnande i damligan och därefter spelat tuffa matcher i både Champions League och i Sverige. Tia kan spela flera olika positioner både i anfalls- och försvarsroll, analyserar HJK:s tränare Joonas Rantanen.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning