HJK tappade poäng igen, RoPS rycker i täten

Bild: Lehtikuva/Martti Kainulainen

HJK har tagit ett poäng av sex möjliga i sina senaste två matcher. Mot Inter blev det bara 0-0 i Åbo.

HJK hade mera boll men hade förtvivlat att skapa några riktigt vassa chanser. Precis som i förlustmatchen mot KuPS hände alltför lite på den sista tredjedelen av planen. Mästarna satt under vintern mycket tid och energi på att hitta varianter för att lirka upp motståndarförsvaren. Men inledningen på säsongen har visat att det finns en del att jobba på just där. Nu blir HJK:s i långa stunder spel för långsamt, för fantasilöst och för förutsägbart. Inter spelade smart och snålt.

Akseli Pelvas fick matchens bästa målchans men ensam mot Henrik Moisander drog Intermålvakten det längre strået.

Defensivt var HJK väldigt solitt och hemmalaget lyckades inte skapa en endaste het målchans.

– Vi jobbade bra hemåt och jag tycker att vi gör en bra match. Men vi sätter inte våra chanser och det måste vi bli bättre på, säger Mostagh Yaghoubi till Ruutu+.

RoPS fortsätter att rada upp segrar. Fem raka segrar och 9-0 i målskillnad talar sitt tydliga språk om vilket lag som är hetast i ligan. Mot FC Lahti blev det 2-0.

RoPS har fem poäng ner till HJK på andra plats.

I Mariehamn gav Amos Ekhalie Grönvitt ledningen men sedan stal KuPS och Petteri Pennanen showen. Pennanen satte bortalagets samtliga mål i 4-1-segern. KuPS tog sin andra seger i följd. IFK Mariehamn är utan seger så här långt och defensiven läcker betänkligt. Nio insläppta bollar på fyra matcher är för mycket.

VPS hade säsongens andra seger på gaffeln då Sebastian Strandvall satte 1-0 på straff. Ledningen höll till slutminuterna då Niklas Jokelainen steg fram och räddade en poäng åt Ilves.

Jonas von Wendt Reporter

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03