HJK nappade bortaseger på Färöarna

HJK:s Sebastian Dahlström stod för matchens första mål mot Vikingur.Bild: Onni Ojala / Lehtikuva

HJK besegrade Vikingur i den inledande matchen av Champions League-kvalet med 2-1 på bortaplan.

Med en 2-1 bortaseger i baggaget har HJK ett relativt tryggt utgångsläge inför returmatchen mot Vikingur nästa tisdag.

Klubi, som åkte till Färöarna utan skadade nyckelspelare som Juha Pirinen och Ville Jalasto, kontrollerade bollinnehavet genom hela matchen och skapade fler målchanser. Helsingforslaget inledde målskyttet redan i den nionde spelminuten då mittfältaren Sebastian Dahlström nätade med en fin placering.

HJK utökade ledningen efter 28 minuters spel då Riku Riskis försök på mål går in via en av hemmalagets spelare. Vikingur kvitterade ännu i början av andra halvleken med mål av Gunnar Vatnhamar men HJK behöll ledningen ända till slut. Segraren av matchparet möter vitryska BATE Borisov i nästa kvalomgång.

Fem saker att komma ihåg när du ansöker om konsumtionskredit:

Ett lånebeslut från en ansvarsfull långivare är en försäkran om att du vågar ta lånet och att det inte kommer att leda till problem. Det viktigaste för konsumenten är att den egna ekonomin klarar av att betala tillbaka lånet. En ansvarsfull långivare tar hänsyn till detta. Fastän räntesatserna verkar svåra att förstå, lönar det sig att fästa uppmärksamhet vid långivarens ansvarsfullhet. 20.7.2018 - 00.00