HJK inleder Champions League i intressanta förhållanden

Nikolai Alho är bland de HJK-spelare som åkt till Färöarna för mötet mot Vikingur.Bild: Martti Kainulainen / Lehtikuva

De regerande finska mästarna, HJK, inleder säsongens Champions League-äventyr med att möta Vikingur från Färöarna på bortaplan.

HJK möter Vikingur i Champions League-kvalets första omgång i kväll. Matchen spelas i byn Toftir på Färöarna i något asketiska förhållanden. Klubis vd Aki Riihilahti tweetade inför drabbningen en bild om möjliga problem som kan uppstå under matchen – stadion i Toftir, som är beläget på en kulle, saknar läktare i ena ändan och skyddsnätet bakom målet är inte stort. Den som skjuter bollen får också hämta den, skämtade Riihilahti på Twitter.

Dock meddelade Riihilahti en stund senare med glimten i ögat att problemet är löst: matchen spelas med flera bollar.

HJK åker till Färöarna utan skadade nyckelspelare som Juha Pirinen, Daniel O'Shaughnessy, Akseli Pelvas och Ville Jalasto, men är ändå stor förhandsfavorit inför mötet. Returmatchen spelas nästa veckas tisdag 17.7. I nästa kvalomgång möter segraren av matchparet BATE Borisov från Vitryssland.

HJK

Trupp mot Vikingur:

Nikolai Alho

Anthony Annan

Enoch Banza

Sebastian Dahlström

João Klauss De Mello

Kevin Kouassivi-Benissan

Evans Mensah

Mosa

Faith Friday Obilor

Hannu Patronen

Roni Peiponen

Rafinha

Riku Riski

Maksim Rudakov

Markus Uusitalo

Filip Valenčič

Eetu Vertainen

Valtteri Vesiaho

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22