HJK ångar på i fotbollsligan

HJK:s Hannu Patronen nätade 1-0 mot TPS från en hörna.Bild: Onni Ojala / Lehtikuva

Lördagens omgång i fotbollsligan bjöd på segrar av HJK och FC Inter medan Honka och PS Kemi delade på poängen.

HJK fortsätter som serieetta efter att ha besegrat TPS på hemmaplan med 2-1. Första halvleken framskred jämnt, men hemmalaget öppnade de senare 45 minuterna starkt och Hannu Patronen inledde målskyttet sex minuter in i andra halvleken.

Klubi utökade sin ledning i den 87:e minuten med säsongens andra fullträff av Riku Riski. Reduceringen av TPS Elias Ahde på tilläggstid var till föga tröst för Åbolaget som kämpar frenetiskt för att hålla sig ovanför riskzonen för att bli degraderat.

I Kemi möttes två lag med mycket olika formkurvor. Hemmalaget PS Kemi har haft en mycket tung vår och sommar medan gästande Honka börjat hitta formen och sökt sig till striden om eurospelsplatser. Trots de låga förväntningarna lyckades Kemi hålla Honka i styr och efter mål av Juho Mäkelä och Lucas Kaufmann slutade matchen 1-1.

Det andra Åbolaget, FC Inter, lyckades behålla sin ledning trots numerärt underläge mot SJK på hemmaplan. Mika Mäkitalo och Teemu Penninkangas förde hemmalaget i 2-0-ledning, men strax innan slutet på första halvlek tog Inters Abdoulie Mansally sitt andra gula kort för kvällen och lämnade sitt lag i knipa. SJK lyckades dock inte hitta rätt i offensiven under de resterande 45 minuterna, vilket Inter tackade för och fortsätter som åtta i serien, tre poäng rikare.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00