Hjärta och smärta med ett försonat slut

Bild: Skivomslag

Hjärta och smärta är den röda tråden på Marlon Williams andra album. Han lever mycket på sin starka röst, tycker Niclas Lönnqvist.

Pop

Marlon Williams

Make Way For Love (Dead Oceans)

Att göra slut med sin partner har i alla tider varit ett givet tema inom musiken och så länge som det existerar liv på den här planeten lär inte de hjärtekrossande sångerna ta slut. Nyzeeländska sångaren och låtskrivaren Marlon Williams förhållande med sin landsmaninna i samma bransch, Aldous Harding, tog slut i höstas. Det nya albumet, Williams andra, är en fin beskrivning av det fina som fanns, men också av det tunga i att ge upp en trygghet och blicka framåt mot det osäkra. Marlon Williams lever mycket på sin starka röst som i sina stunder påminner om en annan mästare på hjärta och smärta – Roy Orbison. Musikaliskt rör vi oss i en blandning av country, pop och indie.

Låttitlar som Can I Call You och Love Is A Terrible Thing säger det mesta om i vilket tillstånd Williams befinner sig i. Albumets höjdare blir ändå, paradoxalt nog, duetten med Aldous Harding. Nobody Gets What They Want Anymore blir ett vackert och snyftigt avsked från en djup relation till att i fortsättningen vara vänner.

Niclas Lönnqvist Reporter

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00