Hjallis säger att Jokerits nya ägare är klar: "Det är förresten en bra typ"

Bild: Lehtikuva/Vesa Moilanen

Det är klart vem som är den nya ägaren till KHL-laget Jokerit, antyder den nuvarande ägaren Harry "Hjallis" Harkimo.

Harkimo äger för tillfället 51 procent av aktierna i ishockeylaget Jokerit. De resterande 49 procent ägs av företaget Arena Events med de ryska miljardärerna Roman Rotenberg och Genaddi Timtshenko.

Harkimo meddelade redan i våras att han tänker sälja sin andel. Nu säger han i en video på Youtube att en ny ägare har hittats.

– Tyvärr kan jag ännu inte berätta men innan julgubben kommer vet ni vem som tar över efter mig. Och kom ihåg; Jokerit säljs endast till en pålitlig finländsk person. Det är säkert. Men ni får snart veta, och det är förresten en bra typ, säger Harkimo i videon.

Harkimo köpte Jokerit 1991 och efter det har laget nått stora framgångar. Harkimo har tidigare sagt att han säljer laget för att kunna engagera sig fullt ut i den politiska rörelsen han grundat.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46