Hjallis, Donald eller Vladimir? Vad ska paret Niinistös barn heta?

Vad ska president Sauli Niinistös och hans fru Jenni Haukios son heta? Den frågan spekuleras vilt redan på en vadslagningsbyrå.

I höstas kunde man redan slå vad om barnets kön. En stor del av de som spelade på objektet slog vad om att det blir en flicka. Oddset för en flicka var högre. Nu är det dags att slå vad om vad sonen ska heta.

– Vi ber om att paret enligt våra regler inte får slå vad eftersom de har insidesinformation, säger vadslagningsbolaget Betssons expert Juha Kvist.

Hittills har namnen Heikki, Leo och Niilo spelats mest. Heikkis segerodds är nästan 100. Vadslagningsbyråerna har studerat parets släkter. På listorna finns bland annat Sauli Niinistös pappas namn Väinö och Jenni Haukios pappas namn Teuvo.

– Om barnet döps till Teuvo får man 500 gånger insatsen tillbaka, säger Kvist.

Bild: Lehtikuva/Markku Ulander

Ett potentiellt namn kunde vara Toivo. Jenni Haukios farfar Toivo Haukio var aktiv Samlingspartist på 1960-talet. Spelar man på namnet Hjallis får man 5 gånger insatsen tillbaka.

– Det är ingen lätt uppgift att sätta odds på det här objektet. På listan finns också namn som Donald och Vladimir. Om barnet döps till Donald eller Vladimir får man 1 000 gånger insatsen tillbaka, säger Kvist.

Betssons objekt är öppet till måndag kl.12.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03