Hjallis ändrar sig om Jokerits nya ägare – affären är inte klar

Hjallis Harkimo drar tillbaka gårdagens nyhet om att Jokerit-affären är klar – det är den inte. Bild:

Jokerit-affären är tills vidare inte klar. Harry ”Hjallis” Harkimo korrigerar gårdagens nyhet om att affären är klar.

Harry "Hjallis" Harkimo anser att media har missuppfattat hans kommentar om att han sålt KHL-laget Jokerit. Enligt Harkimo är affären inte klar.

–  Mitt uttalande om Jokerit har tolkats helt fel, jag har inte sagt att affären är klar. Jag sade att jag har träffat och identifierat den andra parten. Under december klarnar det om det blir en deal, skriver Harkimo på Twitter på torsdagen.

På onsdagen lät det som om affären var klar. Då sade han i en Youtubevideo :

–  Tyvärr kan jag ännu inte berätta men innan julgubben kommer vet ni vem som tar över efter mig. Och kom ihåg; Jokerit säljs endast till en pålitlig finländsk person. Det är säkert. Men ni får snart veta, och det är förresten en bra typ, säger Harkimo i videon.

Harkimo äger 51 procent av aktierna i Jokerit. Resten ägs av företaget Arena Events som ägs av de ryska miljardärerna Roman Rotenberg och Gennadi Timtshenko.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46