Hiv-positiv smittade 30 kvinnor

En man i Italien döms till fängelse i 24 år för att medvetet ha smittat 30 kvinnor med hiv.

Den 33-årige mannen träffade kvinnor på sociala medier och dejtingsajter, under namnet "Hearty Style". Han dejtade ofta flera samtidigt. Han hade oskyddat sex med 53 kvinnor mellan 2006, då han fick veta att han var hiv-positiv, och 2015, då han greps. Av dessa smittades 30 kvinnor, men även tre manliga partners till kvinnor han legat med och en kvinnas spädbarn.

Åklagarna ville sätta honom bakom lås och bom resten av livet, men efter tolv timmars överläggningar enades rätten om ett tidsbegränsat straff.

Rättegången har pågått i Rom sedan i mars och kvinnorna har beskrivit hur han bjöd dem på middag och sade att han var förälskad. De som frågade efter kondom har fått höra att han var allergisk, eller att han nyligen testat sig för hiv.

Den yngsta kvinnan var 14 år och den äldsta 40.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46