Historisk torka: Vattenbrist hotar Kapstaden

Bild: Mostphotos

I slutet av april riskerar sydafrikanska Kapstaden att stå utan vatten efter omfattande torka, befarar kommunledningen.

Den sydafrikanska miljonstaden Kapstaden, ett populärt turistresemål, upplever en av de värsta torkorna på hundra år. Bristen på regn kan snart tvinga invånare och turister att köa för att få tillgång till vatten.

Stadens ledning befarar att vattenkranarna kommer att sina den 22:e april och arbetar nu febrilt med att få fram nya avsaltningsanläggningar och underjordiska borrhål för att avvärja krisen. Utöver det har lokala myndigheter satt upp en provisorisk vattenutdelningsstation där invånarna får köa för att få upp till 25 liter vatten per dag. Målet är att vid en akut vattenbrist ha runt 200 sådana stationer i bruk, om invånarna skulle tvingas till vattenransonering.

Enligt lokala politiker är situationen svår och risken för vattenbrist överhängande. Läget förvärras ytterligare av att såväl boende som turister ignorerar stadens uppmaningar om att vara sparsam med vattnet, varnar de styrande i Kapstaden.

I ett försök att minska vattenförbrukningen har nu företag inom turistnäringen valt att begränsa duschtiden för sina gäster till två minuter. Hotell och andra inrättningar har också börjat återanvända disk- och tvättvatten i trädgårdsarbetet.

Plast- och luktfria målfärger av förnyelsebara naturoljor

För fempersonersfamiljen i Malax var valet av Uulas färger enkelt. Inhemska, naturenliga, luktfria, utsläppsfria samt utmärkt service och personal är det som ligger överst. Att färgerna är enkla att stryka på och färgvärlden varm, vacker och harmonisk bidrar till helheten. 4.12.2018 - 09.08