Historisk seger i danska Dansar med stjärnor – två män vann

Jakob Fauerby och Silas Holst i finalen av "Vild med dans", sänd från Forum Horsens på fredagen. Bild: Henning Bagger/TT-Ritzau

Två män vann årets upplaga av Vild med dans, den danska varianten av Dansar med stjärnor. Det är första gången ett samkönat par vinner någonstans i världen.

Skådespelaren Jakob Fauerby och dansaren Silas Holst var vassast i fredagens final i danska TV2, där de ställdes mot tv-personligheten Christopher Læssø och dansösen Karina Frimodt samt sångerskan Coco O med danspartnern Morten Kjeldgaard.

Par av samma kön har ställt upp i tävlingen på flera andra håll, exempelvis Israel och Italien. Men Danmark 2019 är första gången ett samkönat par vinner tävlingen.

Vild med dans heter i original Strictly come dancing, och började sändas av BBC i Storbritannien 2004. Programmet finns i ett 40-tal länder, under en rad olika namn – i Norge heter det Skal vi danse?, i USA Dancing with the stars, i Sverige Let's dance och i Finland Dansar med stjärnor.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning