Historisk etta av BTS

BTS uppträder med låten "Fake love" på Billboard music awards i Las Vegas för drygt en vecka sedan. Bild: TT/AP/Chris Pizzello

Det sydkoreanska pojkbandet BTS skriver historia och blir den första k-popgruppen att toppa den amerikanska albumlistan Billboard 200.

Albumet Love Yourself: Tear är också den första ettan på listan på över tolv år med låtar på ett annat språk än engelska, i det här fallet koreanska, enligt Rolling Stone.

Billboard 200 mäter album via försäljning, nedladdning och strömning.

BTS:s album är en uppföljare från Love Yourself: Her som släpptes i höstas, som enligt AFP nådde förstaplatsen på Itunes i över 70 länder.

Bandet – med medlemmarna Suga, J-Hope, Rap Monster, Jimin, V, Jungkook och Jin – har många följare i sociala medier i Asien och delar av Latinamerika. Enligt en dataanalys som nyhetsbyrån AFP refererar till var gruppen det mest omtalade fenomenet på Twitter 2017, med nästan dubbelt så många omnämnanden som Justin Bieber och USA:s president Donald Trump tillsammans.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning