Historisk etta av BTS

BTS uppträder med låten "Fake love" på Billboard music awards i Las Vegas för drygt en vecka sedan.Bild: TT/AP/Chris Pizzello

Det sydkoreanska pojkbandet BTS skriver historia och blir den första k-popgruppen att toppa den amerikanska albumlistan Billboard 200.

Albumet Love Yourself: Tear är också den första ettan på listan på över tolv år med låtar på ett annat språk än engelska, i det här fallet koreanska, enligt Rolling Stone.

Billboard 200 mäter album via försäljning, nedladdning och strömning.

BTS:s album är en uppföljare från Love Yourself: Her som släpptes i höstas, som enligt AFP nådde förstaplatsen på Itunes i över 70 länder.

Bandet – med medlemmarna Suga, J-Hope, Rap Monster, Jimin, V, Jungkook och Jin – har många följare i sociala medier i Asien och delar av Latinamerika. Enligt en dataanalys som nyhetsbyrån AFP refererar till var gruppen det mest omtalade fenomenet på Twitter 2017, med nästan dubbelt så många omnämnanden som Justin Bieber och USA:s president Donald Trump tillsammans.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00