Historien upprepar sig? Seger över Ryssland ger revanschchans mot Sverige

Hittills har ishockeydamerna slagit ur underläge. Mot det ryska laget är Finland favorit.Bild: Lehtikuva / Timo Jaakonaho

I OS i Sotji vann Finland den sista gruppspelsmatchen och ställdes mot Sverige i kvartsfinal. Inför Damlejonens sista gruppspelsmatch i Pyeongchang är förutsättningarna precis lika som för fyra år sedan.

Den chockartade kvartsfinalförlusten mot Damkronorna för fyra år sedan satte stopp för Finlands medaljchanser i Sotji. Snart kan det vara dags för revansch.

Fakta

Finlands matcher i damernas ishockeyturnering

Finland–USA 1–3

Finland–Kanada 1–4

Finland–Ryssland torsdag klockan 9.40

Tidigt på tisdagen vann Schweiz över Sverige med 2–1 och säkrade segern i B-gruppen. Det betyder att Schweiz ställs mot A-gruppens jumbo och Sverige möter gruppens trea.

Finland möter det ryska laget tidigt på torsdagen. Utgångsläget är simpelt: Om Finland vinner väntar Sverige i kvartsfinal, om Ryssland vinner möter Finland Schweiz. Finland är favorit i mötet så en kvartsfinal mot den kära grannen i väst är sannolik.

Både Finland och Ryssland har förlorat mot giganterna USA och Kanada i turneringen. Kvartsfinalerna står på schemat på lördag.

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22