Historien upprepar sig? Seger över Ryssland ger revanschchans mot Sverige

Hittills har ishockeydamerna slagit ur underläge. Mot det ryska laget är Finland favorit. Bild: Lehtikuva / Timo Jaakonaho

I OS i Sotji vann Finland den sista gruppspelsmatchen och ställdes mot Sverige i kvartsfinal. Inför Damlejonens sista gruppspelsmatch i Pyeongchang är förutsättningarna precis lika som för fyra år sedan.

Den chockartade kvartsfinalförlusten mot Damkronorna för fyra år sedan satte stopp för Finlands medaljchanser i Sotji. Snart kan det vara dags för revansch.

Fakta

Finlands matcher i damernas ishockeyturnering

Finland–USA 1–3

Finland–Kanada 1–4

Finland–Ryssland torsdag klockan 9.40

Tidigt på tisdagen vann Schweiz över Sverige med 2–1 och säkrade segern i B-gruppen. Det betyder att Schweiz ställs mot A-gruppens jumbo och Sverige möter gruppens trea.

Finland möter det ryska laget tidigt på torsdagen. Utgångsläget är simpelt: Om Finland vinner väntar Sverige i kvartsfinal, om Ryssland vinner möter Finland Schweiz. Finland är favorit i mötet så en kvartsfinal mot den kära grannen i väst är sannolik.

Både Finland och Ryssland har förlorat mot giganterna USA och Kanada i turneringen. Kvartsfinalerna står på schemat på lördag.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46