Hirvonen och Herola begravde medaljchanserna i backmomentet: "Det är kört"

Ilkka Herola fick inte till det alls i backhoppningen. Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Det fanns förhoppningar om en finländsk medalj i nordisk kombination. De gick upp i rök efter att Eero Hirvonen och Ilkka Herola hade hoppat bort sig.

Eero Hirvonen och Ilkka Herola misslyckades i backmomentet i lagsprinten. Det gav ett omöjligt utgångsläge inför längdåkningen.

Den blåvita duon var åtta efter backhoppningen och i praktiken ute ur medaljstriden. Avståndet till ledarnationen Tyskland var två och en halv minut. Finland hade drygt två minuter till trean Österrike.

Hirvonen och Herola har haft stora problem med backhoppningen i Innsbruck. Den trenden fortsatte alltså i lagsprinten – en tävling där duon hade stora förhoppningar om att kunna blanda sig i medaljdiskussionen.

Hirvonen föll i provomgången, men landade på 116,5 meter i tävlingshoppet. Herola fick bara till ett hopp på 103 meter.

– Jag ville kanske för mycket och nu är det kört, sa Herola till Yle efter sitt hopp.

I skidspåret, där båda åkarna avverkade 7,5 kilometer fördelat på fem etapper, tog finländarna en placering och gick i mål som sjunde lag.

Tyskland, Japan, Österrike och Norge startade inom 27 sekunder i skidspåret. Det tyska laget med Eric Frenzel och Fabian Riessle höll för trycket och försvarade guldet från VM i Lahtis för två år sedan.

Tyskland vann med 8,2 sekunder före Norge. Norrmannen Jarl Magnus Riiber spurtslog Österrikes Bernhard Gruber i kampen om silvret.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning