HIFK värvar Teräväinen

Eero Teräväinen spelade för Jokerits C- och B-juniorer innan sin flytt till juniorligan USHL i USA.Bild: Vesa Moilanen / Lehtikuva

HIFK rustar upp inför den kommande säsongen och värvar nu en lovande ung försvarare i form av Eero Teräväinen.

Eero Teräväinen, bror till NHL-forwarden Teuvo Teräväinen, är klar för spel i HIFK, meddelar klubben i ett pressmeddelande. Hans kontrakt är tvåårigt.

Den 19-åriga försvararen har spelat de två senaste säsongerna för Lincoln Stars i den amerikanska USHL-juniorligan. Han noterades för 33 poäng på 60 matcher förra säsongen. Teräväinen var även med i U18-landslaget som tog VM-silver.

– Eero är en begåvad och skicklig spelare. Han var mycket eftertraktad och jag är glad över att han valde IFK, säger klubbens sportchef Tobias Salmelainen.

Teräväinen kommer att spela nästa säsong för Jokipojat i Mestis.

– Vi kommer att ta framsteg mot en professionell karriär med tålamod och långsiktigt.

Teräväinen är uppfostrad i rivalen Jokerit, men ändå Helsingforsbördig, vilket underlättade klubbvalet.

– Jag har hört mycket gott om HIFK och ser fram emot att spela för dem. Jag har alltid velat spela här, kommenterar Teräväinen.

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22