HIFK värvar dansk anfallare

Casper Olesen presenterades som HIFK:s nyförvärv på måndag. Han kommer att spela med nummer 50 på tröjan. Bild: HIFK fotboll

Tabelltoppen i division 1, HIFK, förstärker sitt anfall med den danska anfallaren Casper Olesen.

HIFK meddelar om att klubben är överens med den danska anfallaren Casper Olesen. Olesen ansluter sig till klubben med ett avtal som gäller för resten av säsongen.

– Det är jätte kul att vara här. Jag ser fram emot att ansluta mig till laget. Jag hann se lite av staden då jag var här ett veckoslut och tränade med laget i början av månaden. Så såg jag också lite av supporterkulturen i lördags och jag är väldigt taggad att få chansen att visa vad jag går för, kommenterar Olesen i klubbens pressmeddelande.

Den 22-åriga Olesen anländer till Helsingfors närmast från den danska klubben Sønderjyske – där spelade han sammanlagt elva matcher på högsta nivå i Danmark och dessutom i en Europa League-kvalmatch. Olesen tvingades vara ur spel i ett helt år på grund av en bruten fot under säsongen 2016-17. Han är även ett bekant ansikte från de danska juniorlandslagen.

– Casper ger laget skicklighet och snabbhet och ett nytt alternativ för tränarstaben vad beträffar anfallare. Att han väljer en finsk klubb är något exceptionellt, kommenterar HIFK:s sportchef Mika Lönnström.

– Vi sökte en spelare till anfallet som är skicklig med bollen, speciellt framför målet, men också någon som har samma vision för IFK:s framtid som vi. Olesen har erfarenhet från Danmarks juniorlandslag, danska Superligan och Europa League-kvalmatcher, så det är fantastiskt att få hans hjälp under slutskedet av serien. Vi vet alla att det kommer vara tuffa omgångar mot slutet.

HIFK leder division 1 med 27 samlade poäng efter 13 spelade matcher. Tvåan, KPV, ligger endast ett poäng efter, men med en match mer spelat. Helsingforslaget möter i sin nästa match JJK på hemmaplan på fredag och enligt pressmeddelandet är Olesen då klar för spel.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03