HIFK: Varför vill kvinnor inte jobba med fotboll?

HIFK-anhängare fotograferade under matchen mellan HIFK och SJK den 14 juni.Bild: Lehtikuva/Roni Rekomaa

HIFK Fotboll söker en ny vd men halvvägs in i ansökningstiden slår ordförande Kaarlo Kankkunen larm: Inga kvinnor visar intresse för posten.

– Vi har fått många bra ansökningar men en sak har väckt förundran. Hittills har inte en enda kvinna varit i kontakt med oss om jobbet, säger HIFK Fotbolls ordförande Kaarlo Kankkunen, på fotbolligans webbplats där frågan lyfts upp.

HIFK Fotboll Ab ser sig om efter en ny vd och ansökningstiden går ut om en dryg vecka. Att ingen kvinna visat intresse för jobbet tangerar den diskussion som under veckan förts i England. Den enorma manliga dominansen inom fotbollen har där varit på tapeten i veckan hos bland andra Independent.

– Fotbollen är för mansdominerad också i Finland. Det finns inga hinder för att kvinnor ska ta en större plats, tvärtom, säger Kankkunen på ligans sajt.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00