HIFK avslutade säsongen med seger – brons

HIFK tog brons i årets ishockeyliga. I sudden death blev Lennart Petrell matchhjälte genom att stänka in det vinnande målet när man hade spelat 1.35 av förlängningen.

HIFK och TPS bjöd på en jämn, men inte så välspelad match. HIFK tog ledningen genom Teemu Tallberg i den första perioden. Tallberg kunde smälla pucken i mål från närhåll. TPS utjämnade i den andra perioden genom Oula Palve innan Teemu Eronen krutade på från blåa linjen. bara en minut senare utjämnade Palve med sitt andra mål för kvällen till 2–2. Efter den sista perioden där bägge lagen hade sina chanser var det dags för sudden death. TPS var mycket nära att avgöra då Ilari Filppula träffade ribban. I följande avgjorde sedan Petrell efter att Juha-Pekka Haataja gjort ett fint förarbete.

Årets bronsmedaljörer i ligan representerar Helsingfors IFK. Bild: Lehtikuva/Markku Ulander

HIFK-målvakten Niklas Bäckström var omklädd för match, men fick inte spela. Frågan är om det var Bäckströms sista match som ishockeyspelare? För HIFK var det föreningen tionde bronsmedalj. HIFK har vunnit 7 FM-guld och slutat tvåa 5 gånger.

Niklas Bäckström tillbringade sin sista match i IFK på bytesbänken men fick avsluta säsongen med en bronsmedalj kring halsen. Bild: Lehtikuva/Markku Ulander

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00