HIFK sänker lönerna – också spelare och tränare drabbas

HIFK:s ishockeylag sänker samtliga anställdas löner. Bild: Mikko Stig / Lehtikuva

Oy HIFK-Hockey Ab sänker lönerna för samtliga anställda. Lönesänkningarna gäller för spelare, tränare och all annan personal.

HIFK är det senaste laget i herrarnas ishockeyliga att meddela att man tar till sparåtgärder för att anpassa sin ekonomi till den nya vardagen. Precis som flera andra klubbar sänker HIFK sina anställdas löner för att kompensera det ekonomiska bortfallet som uppstått på grund av coronapandemin.

Ligasäsongen avslutades i förtid i mitten av mars innan grundserien spelats klart vilket ledde till att klubbarna gick miste om en betydande del av sina inkomster. Dessutom lär klubbarna drabbas ekonomiskt då tv-pengarna blir mindre än budgeterat då säsongen ställdes in.

HIFK skriver i ett pressmeddelande att man i gott samförstånd sänker samtliga anställdas löner

– Vi måste nu visa upp flexibilitet och agera kostnadseffektivt och samtidigt förbereda oss på normalt sätt inför kommande säsong, säger Oy HIFK-Hockey Ab:s vd Jukka Valtanen.

För tillfället är planen att genomföra säsongen 2020–21 på normalt sätt med 60 matchers grundserie som startar i september och slutspel som slutar på våren.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning