HIFK och Dicken till cupfinal

HIFK och Dicken möts i cupfinal. Bild: FSC Media

Båda Helsingforslagen tog klara segrar i semifinalerna.

HIFK - Atlas 38 - 22 (24 - 11)

ÅIFK - Dicken 16 - 35 (7 - 16)

HIFK och Dicken möttes fem år i rad i semifinalerna i finska cupen. Den här gången var turen på deras sida och de två starkaste favoriterna lottades inte mot varandra.

I stället möts de i final. De två Helsingforslagen tog varsin övertygande seger i semifinalerna.

HIFK tog en klar ledning redan under den första halvleken och avgjorde matchen mot Atlas tidigt. Inka Jäntti visade vägen med elva mål. Johanna Hilli stod för tio fullträffar.

Vandalaget Atlas och HIFK möttes också för en dryg vecka sedan. Då var HIFK bättre med siffrorna 34-28, men spelet fungerade inte bra under den andra halvleken.

– Vi lärde oss av vårt förra möte mot Atlas. Jag är nöjd med dagens match, alla delmoment fungerade mycket bättre i vårt spel. Också de unga spelarna tog bra med ansvar. Nu ser vi fram emot finalen mot Dicken, det blir en intressant match, säger HIFK-tränaren Rostislav Grinisjin.

Dicken gjorde också processen kort med ÅIFK. Åbolaget hängde med i en kvart, men Dicken gav inte hemmalaget mycket offensivt svängrum och tog en klar seger. Dickens målskytte fördelades jämnt, med fyra femmålsskyttar.

– Det gick lite bättre än sist i Åbo. Spelarna hade bättre attityd säger Dickentränaren Thomas Hivert.

Cupfinalen spelas på HIFK:s hemmaplan, i Helsingfors idrottshus söndagen 3 december. Dicken vann cuptiteln förra året, men före det vann HIFK cupsegern fyra år i rad.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03