HIFK och Dicken gör upp i cupfinalen

Linda Cainbergs (i mitten) HIFK mötte Anna Lindholms (t.h.) Dicken i vårens finaler. Till vänster Martina Genberg. Bild: Lehtikuva/Vesa Moilanen

Helsingforsrivalerna möts igen.

De två Helsingforslagen har dominerat FM-serien under de senaste säsongerna och möts inte helt oväntat i lördagens cupfinal i Helsingfors idrottshus. Förra året drog HIFK det längre strået i cupfinalen, men Dicken var vassare i vårens finaler.

– Vi väntar oss inte en lätt match. Jag tror det blir en intressant match för åskådarna, säger HIFK-tränaren Rostislav Grinisjin.

– Jag förväntar mig att laget gör ett bra arbete i försvaret och spelar ett organiserat anfall.

Dicken har genomgått de största förändringarna sedan förra säsongen, då Carolina Böckelman och Annika Näräkkä lämnat laget. Också HIFK har dock förnyats, då Johanna Hilli och Emma Wickström lämnat laget. Nya är Ida Väyrynen och Tia Lehtinen. Lagen har mötts en gång tidigare i höst. Då var HIFK bättre med siffrorna 28-25.

– Avbytarbänken är vårt bästa vapen. Vi är det enda laget som kan rotera många spelare utan att det syns i nivån ute på planen, säger Dickentränaren Thomas Hivert.

Finlands cup, final, Helsingfors idrottshus 3.11 kl. 13. Matchen direktsänds på HBL.fi.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning