HIFK nådde minimimål i aktieemission

Spel i ettan? HIFK:s supportrar får vänta med spänning på var deras favoriter spelar nästa säsong. Bild: Lehtikuva/Markku Ulander

Helsingfors IFK:s fotbollssektions andra aktieemission inom loppet av tre år nådde minimimålet då man på söndag kväll hade samlat in 100 000 euro.

Enligt tillförordnade vd:n Tero Korhonen har aktier tecknats för drygt 110 000 euro. Korhonen uppskattar att förlusten för den här säsongen blir mellan 90 000 och 100 000 euro.

– Det är oklart på vilken nivå vi spelar nästa säsong. Vi spelar säkert i division 1, men vi har också lämnat in en licensansökan för spel i ligan. Vi uppfyller kraven, säger Korhonen till Yle.

Bollförbundets ligalicenskommitté fick alla klubbars papper i fredags och beslutet om vem som spelar i ligan måste tas senast den 22 december. Om IFK spelar i ettan nästa säsong är budgeten mellan 300 000 och 400 000 euro.

Det är oklart vem som efterträder Antti Muurinen som tränare, men enligt Korhonen förhandlar HIFK med flera tänkbara kandidater.

– Utgångsläget är att vi spelar i ettan, men det finns beredskap att ändra på det. Det är inte bråttom med spelarkontrakten, men stommen ska fastslås ganska snabbt, säger Korhonen.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03