HIFK möter bekanta polacker – moldaviskt motstånd för Dicken

Linda Cainbergs IFK möter tufft motstånd i Challenge Cup Bild: Ksf Media Arkiv / Thomas Sundström

HIFK:s damer hade definitivt inte tur i lottningen i Challenge Cup.

HIFK:s damer stöter på stenhårt motstånd i den första omgången av Challenge Cup då laget ställs mot polska SPR Pogon Szczecin.

Lagen möttes i samma turnering år 2014 och då var Helsingforslaget chanslöst i dubbelmötet. Pogon tog hem segern i Szczecin med utklassningssiffrorna 40–21 och i hemmamötet i Helsingfors åkte IFK på en ny storförlust – 17–34.

Dickens herrar ställer också upp i Challenge Cup den kommande säsongen och laget hade bättre tur i lottningen. SSSCJRO-1 Tiraspol från Moldavien står för motståndet i den första omgången. Det moldaviska laget åkte ur Challenge Cup i första omgången förra säsongen efter två klara förluster mot HC Vise från Belgien.

Matchparen avgörs i november. IFK inleder på bortaplan medan Dicken spelar den förstamatchen hemma.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning