HIFK kung i huvudstaden

Tung seger. HIFK slog Botnia och tog säsongens tredje seger.Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Att Botnia skulle gå en svår säsong till mötes kom inte som någon skräll. Spelartappen under sommaren var många och tunga och efter 2-5 mot HIFK är Botnia alltjämt utan seger i årets bandyliga.

Botnia var visserligen med i kampen om segern en bra bit in i andra halvlek men visst var det hemmalaget IFK som hade greppet om händelserna i Berghäll. De yttre omständigheterna var det inget fel på. Runt noll grader och klart och snöfallet i slutet av matchen störde inte nämnvärt.

HIFK:s taktik fungerade bättre än gästande Botnias. Skridskostarka Botnia kom inte åt att använda ett av sina vassaste vapen, snabbheten på rören, särskilt ofta mot ett smart spelade HIFK.

– Vi kunde gott ha punkterat matchen lite tidigare. Nu blev det lite onödigt spännande, säger HIFK:s spelande tränare Jari Hyttinen.

Att matchen stod och vägde så länge var främst målvaktslöftet Joonas Kankkunens förtjänst. 18-åringen stod för minst ett dussin svettiga räddningar. Inte överraskande att han varit bofast i samtliga juniorlandslag. Skäl att lägga namnet på minnet. Han anlände till Botnia och huvudstaden i somras från Varkaus och tippas tämligen allmänt vara en spelare som inte hålls innanför rikets gränser särskilt länge. Fortsätter utvecklingen i samma takt blir det snabbt aktuellt med spel i Sverige.

– Jag visste att jag i Botnia kan spela åt mig en stor roll. Och det har jag gjort, säger Kankkunen.

Men inte ens Kankkunen kunde förhindra ännu en Botniaförlust. Den enda poängen så här långt kom i säsongens första derby mot HIFK. Då blev det 6-6.

– Vi var inte redo för den här matchen. Vi går inte in med rätt attityd utan ger över taktpinnen åt HIFK. Vi var för uddlösa, säger Botnias tränare Jussi Tapio.

Nästa chans att ta säsongens första seger kommer på fredag då jumbon WP-35 kommer på besök till Åggelby. HIFK tar emot Narukerä på lördag.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00