HIFK kunde inte överraska K-Espoo – sju poäng av KalPas Matilda Nilsson

Henni Virtanen:s HIFK kunde inte rå på Anniina Rajahuhta och Nelli Laitinens Kiekko-Espoo i lördagens toppmatch i damligan i ishockey. Bild: Markku Ulander / Lehtikuva

HIFK får fortsätta vänta på sin första seger över Kiekko-Espoo i damligan i ishockey.

Kiekko-Espoo visade att HIFK fortfarande har en del att lära sig om laget vill utmana de regerande mästarna.

Då lagen möttes i säsongens andra huvudstadsregionsderby blev det seger för Esbolaget med 5–1. I säsongens första möte var Kiekko-Espoo starkare med 5–0.

Landslagsbacken Nelli Laitinen inledde målskyttet för Kiekko-Espoo då hon satte 1–0 i första perioden. IFK:s franska stjärna Emmanuelle Passard kvitterade i andra perioden med sitt 10:e mål för säsongen.

Efter det tog hemmalaget över totalt. Mål av Annina Rajahuhta, Emilia Vesa, Tinja-Mariia Haukijärvi och Emma Rakkolainen betydde att Esbolaget kunde ta en komforbtabel seger i matchen.

I Kuopio visade KalPa vad skillnaden mellan topp och botten är då Vasa Sport kom på besök.

Matchen blev en ensidig historia där KalPas finlandssvenska landslagsstjärna Matilda Nilsson höll lekstuga med motståndarna.

Nilsson noterades för inte mindre än sju poäng (2+5) i matchen. Lagkamraten och poängligaledaren Elisa Holopainen var nästan lika vass med 2+4. Hela 16 KalPa-spelare noterades för poäng i matchen som slutade i en 14–1-seger.

Kiekko-Espoo fortsätter i tabelltoppen före KalPa och HIFK.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Diamanter är det ultimata vintageköpet

Mer läsning