Två måstematcher nästa för HIFK

TPS leder med 2–1 i matcher. Bild: Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto

HIFK har kniven mot strupen efter att TPS nollade Helsingforslaget i sin hemmahall i semifinal nummer tre. Nu krävs segrar i två måstematcher om HIFK vill kämpa om FM-guldet.

Valborgshelgen blev ingen trevlig historia för HIFK. TPS följde upp sin bortaseger med en klockren hemmatriumf och leder nu med 2–1 i matcher. I match nummer tre i Åbo var hemmalaget bättre med siffrorna 3–0.

TPS ryckte ifrån i andra perioden. Först satte Lauri Pajuniemi 1–0 efter att TPS stulit pucken i HIFK:s defensiva zon efter en lyckad forecheckning. Sedan vann Juuso Pärssinen en tekning och överraskade Frans Tuohimaa med ett kvickt skott.

I tredje perioden släckte Josh Kestner HIFK:s hopp då han kom ensam igenom och lurade Tuohimaa med en snygg fint. HIFK:s krut var blött matchen igenom och TPS-målvakten Karri Rämö kunde hålla nollan tack vare 27 räddningar.

– Jag är besviken på vår prestation och på resultatet som vi nog förtjänar. Vi måste kunna få mer ur oss själva. Det var tredje matchen på kort tid så tempot var inte så inte intensivt. Målen satte tonen på matchen och vi blev tvungna att jaga. I anfallet fick vi inte gubbar framför mål som vi brukar, säger HIFK:s chefstränare Jarno Pikkarainen på presskonferensen efter matchen.

Semifinalserien fortsätter genast i morgon i Åbo. Seger för HIFK och matchserien avgörs i en femte match på onsdag i Helsingfors. Förlust och rödtröjorna spelar om brons.

I den andra semifinalserien greppade Lukko ett tag om finalplatsen genom en stark bortaseger mot Tappara.

De fjärde semifinalmatcherna har nedsläpp på måndag eftermiddag klockan 16.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Att öka sin förmögenhet är en allemansrätt men få har en konkret plan

Mer läsning