HIFK fortsätter värva – tar in två finländska centrar från Nordamerika

HIFK har värvat fem anfallare som kan försvinna till Nordamerika under säsongen. Bild: LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Antti Suomela och Otto Koivula är de senaste tillskotten i HIFK:s ishockeyligalag.

Då följande NHL-säsongs startdatum är osäkert ser HIFK chansen att värva spelare från Nordamerika. Helsingforsklubben är på offensiven på spelarmarknaden och meddelade på fredagen att man skrivit kontrakt med Antti Suomela och Otto Koivula.

Det här bara en kort tid efter att klubben meddelade att man skrivit kontrakt med Henrik Borgström. Alla tre nyförvärv är centrar och alla tre har en klausul i sina kontrakt som gör att de kan lämna IFK då NHL-säsongen kör i gång.

Enligt det färskaste beskedet ska NHL inleda säsongen den 1 januari 2021. Tidigare hade man satt 1 december som startdatum men man flyttade fram säsongstarten på grund av coronavirussituationen i Nordamerika.

Suomela har tränat med IFK på sistone och gör IFK-debut på fredagen då laget möter Kärpät i Ishallen.

Suomela skrev kontrakt med IFK inför säsongen 2018–19 men flyttade efter en stark säsong i JYP och i VM till San Jose Sharks i NHL. Han har spelat de två senaste säsongerna både i NHL och i AHL.

Otto Koivula lånas in från New York Islanders organisation. Koivula lämnade Finland och Ilves inför säsongen 2018–19. Han spelade första säsongen i AHL men fick förra säsongen chansen att visa upp sig i 12 matcher i NHL. Det blev inga poäng i NHL men i AHL har Koivula producerat 68 poäng (30+38) på 105 matcher.

Borgström är skadad och har inte kunnat göra debut i IFK.

IFK har dessutom lånat in anfallarna Joona Luoto från Winnipeg och Emil Bemström från Columbus Blue Jackets.

Med Koivula och Suomela i laget har IFK en centerbesättning med Anton Lundell, Alex Broadhurst, Jere Sallinen, Suomela, Borgström och Koivula.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Många vill välja ekologiskt – också hos frisören

Mer läsning