HIFK förstärks med två erfarna spelare

HIFK satsar stort inför kommande säsong. Bild: Cata Portin

Stadin Gimmat satsar stort inför deras andra säsong i ligan. Nu ska två nya spelare ansluta sig till Helsingforslaget.

Anni Hietaharju, 22, och fransyskan Clara Rozier, 22, kommer att spela i Helsingfors IFK under kommande säsong. Backen Hietaharju representerade Ilves de tre senaste säsongerna, medan landslagsmeriterade Rozier tidigare spelat i Frankrike.

Hietaharju är en pålitlig pjäs i både defensiv och offensiv och hon bidrar med en god dos rutin. Hietaharju har även spelat i det finska landslaget.

– Jag tror att Anni ännu har sina bästa år framför sig. Hon har redan en hel del erfarenhet av ligan och hon är en målmedveten idrottare, säger HIFK-tränaren Saara Niemi i klubbens pressmeddelande.

Anfallaren Rozier kommer att bidra till lagets offensiva spel. I och med att hon ansluter sig till laget, kommer Stadin Gimmat att ha tre franska landslagstjärnor i sin laguppställning. Förutom Rozier spelar även Athena Locatelli och Emmanuelle Passard i laget.

– Clara är redo för att ta nästa steg i hennes karriär då hon kommer till Finland och till damligan. Vi har bra erfarenheter av franska spelare både som idrottare och som personer, så det var ett lätt beslut att förstärka laget med ännu en fransk spelare, säger tränaren Niemi.

Rozier vill få en större roll i det franska landslaget och HIFK vill hjälpa henne att nå målet.

Damligan inleds den 5 september. HIFK spelar sin första match hemma mot regerande mästarna Kiekko-Espoo.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Diamanter är det ultimata vintageköpet

Mer läsning