HIFK förlängde med tolv spelare – förstacentern Kemppainen fortsätter

Johanna Kemppainen var IFK:s bästa målskytt under lagets första säsong i ligan. Bild: HiFK

HIFK:s lagbygge inför säsongen 2020–21 börjar ta form efter att laget presenterade 12 nya spelarkontrakt.

Lagbygget inför den andra ligasäsongen är i full gång i HIFK. Sedan tidigare hade klubben presenterat fem spelarkontrakt och på onsdagen offentliggjorde man tolv nya kontrakt.

Det handlar om spelare som fortsätter i klubben och många av de nya kontrakten är med spelare som hade viktiga roller under den här säsongen.

Lagets förstacenter Johanna Kemppainen tog stora steg framåt under säsongen och det är oerhört viktigt för IFK att 22-åringen fortsätter i laget.

– Hela laget gjorde en stark förstasäsong i ligan och jag utvecklades mycket som spelare. Jag vill fortsätta vara en spelare man kan lita på i alla lägen och siktar på att också i framtiden vara en bra lagspelare, säger Kemppainen i ett pressmeddelande.

Också Kemppainens kedjekamrat Miressa Mäkelä, 20, har förlängt kontraktet med IFK. Sedan tidigare är det klart att kedjans tredje länk, veteranen och legendaren Karoliina Rantamäki, fortsätter i laget.

Övriga anfallare som förlängt kontraktet med IFK är Fanny Jalonen, 30, Nina Koskela, 28, Michaela Huhtala, 19, Emmi Juusela, 17, Ida Pasanen, 18, Anni Pere, 16 och Henni Virtanen, 17.

Tre backar har också förlängt kontraktet inför kommande säsong. Det handlar om Petra Lamminaho, 19, Nenna Mehtonen, 18 och Mikaela Saukkonen, 20.

Lagets tränare Saara Niemi är nöjd med kontrakten och hur lagbygget framskrider.

– Största delen av våra spelare har sina bästa år som spelare framför sig. De gemensamma upplevelserna från den här säsongen är viktiga då vi jobbar vidare, säger hon.

HIFK slutade sjua i grundserien, tog hem segern i den nedre fortsättningsserien och förlorade i kvartsfinalerna mot Kärpät under sin första ligasäsong.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning