HIFK förhandlar med förre Elfsborgtränaren Janne Mian

Bild: TT/ AP/Thomas Johansson

HIFK säkrade avancemang till ligan förra månaden. Succétränaren Teemu Kankkunen fick förlängt kontrakt och heltidstjänst i HIFK. Men trots det förhandlar HIFK nu med flera kandidater till tränarposten.

Ett hett rykte är Janne Mian som säsongen 2017 jobbade som chefstränare för allsvenska Elfsborg efter att Magnus Haglund fått sparken från det underpresterande Boråslaget.

I år blev det jobb på juniorsidan i Borås stolthet.

– Jag är sugen på ett jobb utomlands, säger Mian till Borås Tidning.

Mian kände på sig att hans tid är ute i klubben efter att han blivit degraderad från chefstränaren inför den nyss avslutade säsongen.

– Att jag inte fick nytt kontrakt med klubben kom inte som något överraskning för mig, säger Mian.

HIFK-ordföranden Christoffer Perret medger att klubben förhandlar med flera kandidater för tillfället.

– Jag kommenterar inte enskilda namn men jag kan bekräfta att vi för diskussion med flera kandidater för tillfället, säger Perret.

Kankkunen kommer att i vilket fall som helst att ha en klar roll i HIFK kommande säsong men om han är etta eller tvåa återstår att se.

– Kankkunen ska ta Uefa Pro-licensen och det är ett rätt tidskrävande projekt. Det betyder att han är borta i långa perioder i mars, april, maj och augusti. Mot den bakgrunden måste vi ha en väldigt stark assisterande tränare eller så en ny chefstränare, säger Perret.

Mian jobbade flera år i Elfsbors organisation. Som fystränare, assisterande tränare och juniortränare.

– Jag har kontraktförslag på bordet att ta ställning till, säger Mian till Sveriges Radio.

– Jag har en lång tid bakom mig i Elfsborg och banden är starka till klubben. På många sätt. Men man måste tro att det finns något ännu bättre på andra sidan.

Det är mycket på gång i HIFK just nu. En pågående, riktad atkieemission, som ska ge klubben ett tillskott på två miljoner euro, en ny tränare ska utses och så småningom börjar det också vara dags att börja bygga och spika truppen för nästa säsong.

– Då det gäller tränarnamnet hoppas vi kunna komma med information inom en vecka eller högst två, säger Perret som är noga med att poängtera att klubben inte låst sig vid ett namn.

– Vi har några namn som vi förhandlar med.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Många vill välja ekologiskt – också hos frisören

Mer läsning