HIFK ber ligan utreda Hakanpääs huvudtackling – "Skaderisken är stor"

Kärpäts Jani Hakanpää gillar att spela fysiskt. I måndagens match gick han över gränsen då han tacklade Juha-Pekka Haataja i huvudet.Bild: Lehtikuva/Martti Kainulainen

HIFK har bett ligan granska Kärpätspelaren Jani Hakanpääs tackling mot Juha-Pekka Haatajas huvud i måndagens match.

Det var efter drygt tre minuters spel i måndagens semifinalmatch mellan HIFK och Kärpät som Kärpätspelaren Jani Hakanpää riktade en tackling mot Juha-Pekka Haatajas huvud framför Uleåborglagets mål.

Hakanpää dömdes till en tvåminuters utvisning. IFK tog upp situationen med matchdelegaten Rami Savolainen efter matchen men Savolainen valde av någon märklig anledning att inte föra ärendet vidare till disciplinär utredning.

Därför valde IFK på tisdagen att be ligan granska tacklingen. Här kan ni se situationen där Hakanpää tacklar Haataja i huvudet.

– Det är en stor skaderisk, handlingen är allvarlig och grov och hör inte till hockeyn. Den här säsongen har ligan gjort riktlinjer för smällar mot huvudet och tacklingar mot huvudet är något man ser allvarligt på, säger IFK:s sportchef Tobias Salmelainen i ett uttalande.

Det är lätt att utläsa att sportchefen inte är nöjd med matchdelegatens handlande och han antyder också att ligans disciplinära arbete kanske inte behandlar alla lag lika.

– Vi har den här säsongen tagit emot långa avstängningar utan att klaga. Vi ber ligan granska det här för att vi vill se om ligans disciplinära arbete är rättvist, fortsätter Salmelainen.

Det står 2–2 i matchserien mellan lagen då tre segrar krävs för en finalplats. Den femte matchen spelas i Uleåborg på onsdagen.

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33