Hetaste trenden just nu: Yoga med en get i nacken

Yogainstruktören Meridith Lana undervisar sina yogastudenter på en gård i Thousand Oaks, Kalifornien. Bild: AFP / Lehtikuva/Mark Ralston

Adonna Ebrahimi ligger utsträckt på mage på sin yogamatta och försöker hålla kobraställningen medan ett par killingar balanserar på hennes rygg. Välkommen till getyoga – en het trend i USA just nu.

– Först var det lite skrämmande för jag visste inte att getterna skulle hoppa upp på min rygg, säger den 53-åriga Adonna Ebrahimi efter sitt första yogapass med nigerianska dvärggetter utanför Los Angeles.

Ett 20-tal personer och 15 getter deltog i passet som hölls utomhus i en hage täckt med halm.

– Men plötsligt var de där och du känner värmen av djuren, du är på halmen, i solen, med träd och den blåa himlen runt omkring dig, och det kändes bara så lugnande och fridfullt.

Shabnam Afari provar en get-asana. Bild: AFP / Lehtikuva/Mark Ralston

Yogainstruktören Meridith Lana uppmanar deltagarna att "andas ut" och "dra in naveln mot ryggraden" medan getterna bräker i bakgrunden. Sedan hoppar de på folks ryggar, tuggar på deras hår och skägg och slickar dem i ansiktet.

– Ja, de tuggar på ditt hår och lämnar presenter på din matta, men det är så kul, försäkrar Lana.

– Terapin som man får här är ovärderlig, tillägger hon.

– Folk älskar det här. De varvar ner, klappar getterna och slappnar av, säger också Danette McReynolds, vars familj äger getterna.

Att hålla koncentrationen under getyoga är inte alltid det lättaste. Bild: AFP / Lehtikuva/Mark Ralston

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Akademen - en modern klassiker

Mer läsning