Het stjärnduell – svagt skytte av finländarna

Johannes Thingnes Bø, vinnare i distansloppet i Pokljuka. Bild: Jean-Pierre Clatot/Lehtikuva

Martin Fourcade och Johannes Thingnes Bø.I Pokljukas distanslopp visade fransmannen och norrmannen varför de är två av skidskyttets främsta affischnamn.

De skjuter prickfritt, de åker snabbt. Och allra bäst blir det förstås när de går en duell som den i världscupen i de slovenska bergen. Johannes Thingnes Bø var först ut, sköt fullt och gav precis allt i åkningen in mot mål. Då hade Fourcade också satt sitt 20:e av lika många skott.

Fransmannen hade tio sekunder att köra in på Bø när han lämnade den sista vallen. Med norrmannens sluttid – 47.54,3 – att gå på plockade han sekund för sekund, men orkade inte hålla i hela vägen.

Thingnes Bø vann med 11,4 sekunders marginal.

– Det var knallhårt. Jag sköt långsamt första tre, tog mig tid och fokuserade, säger norrmannen, som inte tävlat på några veckor sedan han blev pappa, till SVT.

Men Fourcade visade ingen glädje efter andraplatsen. Det är sorg i det franska laget sedan Fabien Claudes pappa rapporterats försvunnen efter en skoterolycka på is i Kanada. Claude ställde ändå upp – och blev trea.

– Det är väldigt få människor som klarar av att ställa sig på startlinjen och prestera efter vad som hänt, säger Fourcade.

Finländarna hade inte en bra dag. Tero Seppälä bommade fyra skott och var 48:a. 5.40 bakom Bø. Jaakko Ranta var 80:a med två bommar, 8.03 bakom. Olli Hiidensalo missade fyra skott och var 84:a, 8.31,1 bakom segraren.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning